ماژول سرمایش موضعی اسنواتک ، محصول دانش بنیان برگزیده کشور

اشتراک گذاری:

اشتراک گذاری:   

ماژول سرمایش موضعی اسنواتک ، محصول دانش بنیان برگزیده کشور

ماژول سرمایش موضعی اسنواتک، در رویداد فناوری “سرمایش موضعی و سرماسازهای شخصی” وزارت نیرو به عنوان محصول دانش بنیان برتر کشور معرفی شد.

محمد مهدی فقیه ایمانی کارشناس توسعه تکنولوژی اسنواتک در این باره گفت:  این رویداد  با هدف جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه در راستای کاهش بار مصرفی و آسایش حرارتی افراد با استفاده از سرماسازهای شخصی و موضعی نظیر ریزکولرها توسط وزارت نیرو برگزار شد و طی دو مرحله فراخوان، بیش از ۴۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از بررسی اولیه توسط داوران، 14 طرح جهت ارائه حضوری در مراسم افتتاحیه جشنواره انتخاب شدند و در نهایت 3 محصول برتر از جمله ماژول سرمایش موضعی مجموعه اسنواتک به عنوان محصول دانش بنیان برگزیده کشور معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه “دستگاه خنک کننده موضعی پشت گردن با قابلیت درایو هوشمند” برای اولین بار در کشور تولیدشده و نمونه مشابه داخلی ندارد افزود: این ماژول سرمایش موضعی پشت گردن نصب می شود، چراکه باتوجه به مطالعات و آزمایش­های انجام شده، پشت گردن نقطه ای است که بیشترین دفع حرارت بدن از آنجا انجام می شود و اگر بتوانبم بطور موثر این نقطه بدن را خنک کنیم می توانیم به سرعت و با صرفه انرژی کم، آسایش حرارتی در فرد ایجاد کنیم.

کارشناس توسعه تکنولوژی اسنواتک ادامه داد: ماژول سرمایش موضعی اسنواتک در دو نوع دستی و هوشمند طراحی شده است، در مود دستی کاربر از طریق اپلیکیشن یا خود ماژول میزان سرمایش را تامین می­کند و در مود هوشمند از طریق سنسور ضربان قلبِ دستگاه، اطلاعات موجود تحلیل شده و بعد از استخراج شاخص آسایش حرارتی، میزان سرمایش مورد نظر اعمال می شود.

محمد مهدی فقیه ایمانی با اشاره به اینکه ملاحظات و آزمایش های دقیق پزشکی برای تامین نحوه سرمایش این ماژول انجام شده است گفت: باتوجه به اینکه این ماژول در ناحیه گردن استفاده می شود و در این قسمت بدن عروق بصورت مستقیم با مغز در ارتباط هستند، ایجاد سرمایش بیش از حد ممکن است منجر به گرفتگی عروق و افزایش فشارخون شود، بنابراین با توجه به آزمایشات انجام شده و تحلیل نتایج، خنک­سازی این ماژول به نحوی طراحی شده که سرمایش بصورت یکنواخت نباشد بلکه به صورت دوره­ای از میزان سرمایش و گرمایش مختلف در بازه­های زمانی متنوع استفاده و دماهای متغیر به بدن شخص وارد می شود که از بروز هرنوع گرفتگی و انسداد عروق جلوگیری شود.

وی افزود: سرماسازهای شخصی علاوه بر بحث بهینه سازی مصرف انرژی نقش مهمی در بالابردن راندمان شخصی افراد دارندف خصوصا در برخی مشاغل که امکان خنک سازی محیطی برایشان وجود ندارد مانند کادر درمان، آتش نشان ها، مشاغل نظامی، ورزشی، برخی مشاغل سخت نظیر کارکنان معادن و کوره های فولاد که به سبب شرایط کاری نمی توانند از سرمایش محیطی استفاده کنند بسیار مفید است که با ایجاد احساس آسایش،راندمان عملکردی  فرد را بالا می برند.

کارشناس توسعه تکنولوژی اسنواتک با اشاره به اینکه وزارت نیرو در سال های اخیر با بحث ناترازی انرژی مواجه است گفت: سیستم­های سرمایشی که در فصول گرم به صورت عمومی در ساختمان­ها نصب می شوند راندمان کم و مصرف انرژی بالایی دارند و همواره کشور در فصول گرم با بحران انرژی مواجه می­شود ، استفاده از ماژول­های سرمایش موضعی موجب می­شود سرمایش نه به صورت محیطی بلکه به صورت شخصی برای افراد فراهم شود که نه تنها مصرف انرژی به شدت کمتری دارد بلکه راندمان بالاتری هم ایجاد می کند.

لازم به ذکر است پروژه ساخت ماژول سرمایش موضعی در طرح پژوهشی احمدی روشن با همکاری بنیاد ملی نخبگان آغاز شد و پس از انجام تست های متعدد و ویرایش طراحی به مرحله تجاری سازی رسیده است. این طرح توسط خبرگان مرکز نواوری اسنواتک مورد ارزیابی قرار گرفته است.

لینک کوتاه: https://entekhabelectronic.ir/3c8x
به بالای صفحه بردن