مدیرعامل موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان(مکسا) از اجرای طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان خبر داد.
محمدجهانگیری با بیان اینکه اجرای طرح مدیریت ِبهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان میتواند برای کاهش دغدغههای بیماران و خانواده آنها موثر باشد، گفت: موارد جدید ابتلا به سرطان، سالانه در ایران حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار نفر است که مقایسه این آمار با روند 10 ساله در کشور نشان می دهد تنها نگاه به حوزه درمان، چاره و راهگشای این مشکل نخواهد بود و پیشگیری، موضوع بسیار مهمی است که باید همواره به آن فکر و عمل کرد. البته پیشگیری تنها بر اساس مداخله پزشکی نمیتواند جامع باشد، بلکه در بیماری سرطان تمام جامعه باید همراهی و همفکری کنند.
وی با بیان اینکه در طرح مدیریتِ بهینه و جامعِ بیماران مبتلا به سرطان، خانواده و جامعه در محوریت برنامهریزی قرار دارند و تمام موارد موثر در بیماری و ریسک فاکتورهای آن باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان(مکسا) در گام نخست با استفاده از تجربیات و اسناد بالادستی مورد نظر وزارت بهداشت و استفاده از نظرات ارزشمند همکاران فعال در حوزه مدیریت و درمان سرطان کشور نسبت به ارائه الگوی اولیه مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان اقدام کرده است.
مدیرعامل مکسا اضافه کرد: مکسا با برگزاری نشستهای تخصصی و مطالعات الگوی جهانی کنترل سرطان با همکاری و تولیت وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و انجمنهای علمی تخصصی، این الگو را در 26 گام طراحی و با ارائه آن به صاحبنظران و مدیران حوزه سلامت اعم از معاونت درمان، معاونت بهداشت، معاونت پرستاری وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت ایران و سایر دانشگاهها توانسته است در این باره اجماع بدست آورد و با همراهی دانشگاه علوم پزشکی قم این طرح را به عنوان نمونه در استان قم اجرا کند.
جهانگیری ادامه داد: مکسا بر این باور است که مدیریت ِبهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان میتواند به بسیاری از سوالات و دغدغههای مردم پاسخ دهد که نتیجه آن منجر به فرهنگ خودمراقبتی و دگرمراقبتی خواهد شد.
مدیرعامل مکسا با اشاره به نتایج اجرای طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان در قم گفت: با اجرای این طرح که از بهمن ماه1401 آغاز شده، تاکنون 500 نفر مورد غربالگری سرطان پستان و کلورکتال قرار گرفتهاند که از این تعداد 420 مورد ماموگرافی، 90 مورد سونوگرافی، 32 مورد ارجاع به جراح و 7 مورد بیوبسی شدهاند.
جهانگیری افزود: همچنین در غربالگری سرطان کلورکتال، 100 مورد با تست fit مثبت به مکسا ارجاع شدهاند که با ویزیت فوق تخصص گوارش 70 مورد برای کولونوسکوپی و نمونه برداری به بیمارستان کامکار معرفی شدند. در اجرای این طرح موضوع سلامت معنوی هم در نظر گرفته شده و 12 هدف کلی برای آن تعریف شده و امیدواریم سایر دانشگاههای کشور هم از طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان استقبال کنند.
گفتنی است موسسه مکسا از سال 1388 فعالیت خود را اغاز کرده است و رسالت اصلی آن بر اساس پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت (WHO) در زمینه کنترل سرطان، تولید دانش و انجام فعالیتهای دانش محور در چهار عرصه پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و مراقبتهای حمایتی و تسکینی است.