ایده ماشین لباسشویی واشاینواش (wash in wash) با تکنولوژی ضدعفونی با گاز اوزن (Blue shine)که به مرحله تجاری سازی و فروش رسیده است، در هفتمین جشنواره ملی نوآوری ایرانی و از سوی دانشگاه شریف، به عنوان ایده برتر در سال 1401 انتخاب و حائز دریافت گواهینامه و لوح زرین جشنواره شد.
به گزارش مرکز ارتباطات رسانه ای گروه صنعتی انتخاب الکترونیک، ساناز منصف، مدیر واحد نوآوری اسنواتِک ( مرکز نوآوری و توسعه فناوری انتخاب الکترونیک) در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره نوآوری برتر ایرانی دانشگاه شریف که با حضور مدیران این دانشگاه و مدیران بخش های تحقیق و توسعه صنایع و شرکت های مختلف برگزار شد، به نمایندگی از گروه صنعتی انتخاب الکترونیک، لوح زرین جشنواره را دریافت کرد.
این جشنواره هرساله از سوی دانشگاه شریف به معرفی برترینهای حوزه نوآوری میپردازد. امسال گروه صنعتی انتخاب الکترونیک با طرح “ماشین لباسشویی واش این واش با تکنولوژی ضدعفونی با گاز اوزن” در این جشنواره شرکت کرد و این طرح با کسب امتیازهای لازم، به عنوان نوآوری برتر ایرانی در سال 1401 انتخاب شد.
بو زدایی، افزایش عمر لباس، کاهش زمان شستوشو و کاهش مصرف انرژی از ویژگی های تکنولوژی ضدعفونی با اوزن(Blue shine) و امکان اضافه کردن لباس حین شستوشو و مصرف انرژی ۶۰ درصد بهینهتر از حالت استاندارد از ویژگی های مدل واشاینواش است.
مدیر واحد نوآوری اسنواتک در این باره گفت: این ایده نوآورانه در بخش محصول، ارایه شده است. همچنین یکی از نقاط قوت این ایده، تجاری سازی آن است چراکه هماکنون لباسشویی ازنواش در مرحله عرضه به بازار است.
وی با بیان اینکه در بخش دوم جشنواره نوآوری برتر ایرانی، پنل تخصصی در قالب پرسش و پاسخ با حضور مدیران نوآوری شرکت های پتروشیمی جم، بانک پاسارگاد، اسنواتک و ایران خودرو برگزار شد، گفت: تجربه های ساخت و ایده پردازی این محصول در قالب یک پنل در دانشگاه شریف با شرکتکنندگان به اشتراک گذاشته شد و شرکت کنندگان پنل، به پرسش هایی در حوزه نوآوری پاسخ دادند.
وی افزود: هدف از برگزاری جشنواره ملی نوآوری برتر ایرانی، توسعه اقتصاد دانشبنیان و تقویت زیست بوم فناوری کشور است. بنابراین شرکتهایی که ایده آنها در این رویداد حائز امتیازهای لازم شده است، تجربههای خود را به اشتراک می گذارند.
رصدخانه فناوری با هدف پایش نظرات مشتریان راهاندازی میشود
مدیر نوآوری اسنواتک، در بخش پرسش و پاسخ این جشنواره، در پاسخ به سوالی در خصوص میزان انطباق نوآوری در مرکز اسنواتک با تولیدات کارخانه ای این صنعت، اظهار کرد: مرکز اسنواتک حدود دو سال پیش در دانشگاه اصفهان شکل گرفت و با توجه به اینکه تحت عنوان advanced R&D فعالیت دارد، در مسیر دریافت نیازهای مشتری و تبدیل آن به محصول یا فرآیند، فعالیت می کند. نمونه این مرکز در معتبرترین دانشگاه های کشور توسعه خواهد یافت و اسنواتک در آینده نزدیک در چند دانشگاه مادر دیگر نیز آغاز به فعالیت خواهد کرد.
وی از راهاندازی رصدخانه فناوری در مرکز اسنواتک به منظور پایش نظرات مشتریان خبر داد و افزود: به منظور پایش صحیح بازار و تکنولوژی، به زودی رصدخانه فناوری را تاسیس خواهیم کرد تا پایش نظرات مشتریان محقق شود.
مدیر نوآوری اسنواتک در پاسخ به اینکه نوآوری چه نقشی در شکلدهی کسب و کارها در شرایط کنونی کشور ایجاد خواهد کرد، اظهار کرد: برگزاری جشنواره نوآوری نشاندهنده جهش در نوآوری کسب و کارهاست.
وی افزود: نقش نوآوری در آینده شرکتها به نوع نگاه مدیران بستگی دارد و باید به این موضوع در قالب نوآوری مشتری محور پرداخته شود.
مدیر نوآوری اسنواتک همچنین در پاسخ به این پرسش که حوزه نوآوری تحت تاثیر چه تغییراتی قرار خواهد گرفت، گفت: متاسفانه ما در ایران با نوآوری به صورت پدیده ای پیچیده برخورد میکنیم، درحالیکه نوآوری باز، شاخص های کیفی متعددی دارد و با همین رویکرد مرکز اسنواتک در گروه صنعتی انتخاب الکترونیک با هدف شبکه سازی در حوزه نوآوری باز راه اندازی شد.
وی ادامه داد: اگر نوآوری در ساختار ارگانیک خود قرار گیرد میتوان سریعا نسبت به تغییرات واکنش نشان داد و سازمان هایی در آینده میتوانند نوآوری را شکل دهند که این اقدام را در قالب ساختار ارگانیک اجرایی کرده باشند.
گفتنی است، گروه صنعتی انتخاب الکترونیک در نمایشگاه نوآوری ایرانی که همزمان با این جشنواره و با حضور شرکت های منتخب برپا شد در غرفه خود میزبان شرکتکنندگان نیز بود و از این طریق، به پرسش بازدیدکنندگان پاسخ داد.